fbpx Skip to content

Webinar: scholen en echtscheiding

Wanneer: Woensdag 2 december, 15.15 tot 16.15 uur
Voor wie?: voor iedereen in het onderwijs
Organisator: Sterk Huis en IMW
Aanmelden: via deze link
Gescheiden ouders, wat kun je wel en wat kun je niet zeggen of doen?

Een betere aanpak bij scheidingen, daar wil De Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant aandacht voor vragen, door samen met belangrijke netwerkpartners naar deze betere aanpak opzoek te gaan. Met name voor die scheidingen waar kinderen bij zijn betrokken. Het is nog steeds niet altijd duidelijk wat je wel en niet mag en kunt doen als docent, naar wie mag je wel en wie mag je geen informatie sturen/geven. Hoe zit het met bevoegdheden en erkenning of gezag? En waar is een kind nu het meest bij gebaat?

Ook het onderwijs heeft als geen ander met de toenemende scheidingsproblematiek te maken. En wordt daarmee ook regelmatig geconfronteerd met vragen hierover. Door samen het vraagstuk ‘scheiden of uit elkaar gaan, te verkennen en uit te diepen, onderzoeken we welke oplossingen, kennis en veranderingen nodig zijn om schade bij kinderen – als gevolg van een scheiding – zoveel als mogelijk te voorkomen.
Door kennis over dit onderwerp te delen en jullie ervaringen, kennis en inzichten te verbinden, onderzoeken we samen hoe het onderwijs zijn rol in het welbevinden van kinderen rondom een scheiding beter kan spelen. We gaan op zoek naar vernieuwende mogelijkheden en werkbare oplossingen.

Gebruik ‘Zoom’

Wij gebruiken de applicatie Zoom voor de online trainingen en workshops. We zorgen dat Zoom zo is ingesteld dat de veiligheid en privacy van deelnemers gewaarborgd wordt. Om die reden zijn de webinars beveiligd met een wachtwoord dat je toegestuurd krijgt na aanmelding. Deel deze bevestigingsmail met link en wachtwoord niet met anderen! We nemen de presentaties op met toestemming van de sprekers. Vragen die gesteld worden door de deelnemers in het laatste deel van het webinar worden niet opgenomen.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!