fbpx Skip to content

Als een echtscheiding, een vechtscheiding wordt

Loskomen na een scheiding is een ingewikkeld proces, er moet vaak nog veel geregeld worden. Daarnaast zijn jullie beiden nog van alles aan het verwerken, op jullie eigen tijd en tempo. Dit kan voor spanningen zorgen en zelfs ernstig uit de hand lopen. Barstende ruzies of elkaar doodzwijgen met de kinderen als slachtoffer. Vechtscheidingen komen helaas nog vaak voor, dit kan Ć©n moet anders.

Oorzaken

Vechtscheidingen kunnen ontstaan door verschillende factoren. Je komt niet voor niets tot de keuze om te gaan scheiden. Het kan zomaar zijn dat er nog oud zeer zit dat niet besproken is. Dit is niet de ideale toestand om zaken omtrent een echtscheiding te regelen. Daarnaast hebben jullie beide verwachtingen gecreƫerd over hoe de toekomst eruit gaat zien, als je hierin van mening blijkt te verschillen kan dit frustratie opleveren. Financiƫle zorgen spelen ook een belangrijke rol.

Kinderen zijn vaak het onderwerp van de strijd. Zij komen hiermee middenin een loyaliteitsconflict. Ouders praten slecht over elkaar waardoor het kind voelt te moeten kiezen. Kinderen kunnen veel schade oplopen door een vechtscheiding, ze zitten er letterlijk tussenin. Het heeft invloed op hun gemoedstoestand, schoolprestaties en hun eigen toekomst.

Belang van goed uit elkaar gaan

Vechtscheidingen duren gemiddeld langer dan gewone scheidingen. Daarnaast kosten ze meer geld en is het psychisch en soms lichamelijk leed groter. Goede begeleiding vanaf het begin kan het verschil maken en voorkomen dat een scheiding moet worden uitgevochten voor de rechter.

Een vechtscheiding kent namelijk alleen maar verliezers. Het is een moeilijke periode voor iedereen die erbij betrokken is, gun elkaar dus de tijd. Regel niet alles in een keer, maar plan er momenten voor in. Vraag vooral hulp wanneer nodig. En besef goed dat scheiden een gezamenlijk probleem is, en dus een gezamenlijke oplossing vereist.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij Ć©Ć©n minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!