fbpx Skip to content

Single Parent Day

Op 21 maart is het Single Parent Day. Deze dag is in het leven geroepen om het harde werk, de toewijding en de opofferingen van alleenstaande ouders te erkennen en te waarderen. Op deze dag dus een blijk van waardering aan alleenstaande ouders.

Single Parent

Een alleenstaande ouder zijn is niet makkelijk en dit kan invloed hebben op de kinderen. Je hebt de volledige verantwoordelijkheid over je kinderen en je kunt niet op een partner terugvallen. In veel situaties sta je er dus echt alleen voor. Vaak staan mensen in je omgeving je graag te hulp, maar niet in alle gevallen werkt dit zo makkelijk. Uiteindelijk heb jij als enige de volledige verantwoordelijkheid over je kinderen.

21 maart

Sinds 1984 wordt de Single Parent Day jaarlijks op 21 maart gevierd. Wat kun je als buitenstaander doen op 21 maart om een blijk van waardering te geven aan alleenstaande ouders? Een paar tips:

  • Toon je steun en waardering aan een alleenstaande ouder die je kunt. Steek hem of haar een hart onder de riem op deze speciale dag.
  • Als je zelf een alleenstaande ouder bent, geef jezelf dan een schouderklopje!
  • Deel jouw ervaringen als alleenstaande ouder met anderen in je omgeving.
  • Sluit je aan bij een groep alleenstaande ouders voor steun en aanmoediging. Het is vaak fijn om zaken rondom de kinderen met anderen te bespreken.
  • Gebruik #NationalSingleParentDay als je op social media berichten plaatst.

Je staat er niet alleen voor

Als alleenstaande ouder sta je er niet alleen voor. Ook al kan dat soms wel zo voelen, er zijn veel alleenstaande ouders die voor dezelfde keuzes staan en met dezelfde problemen kampen. Het is altijd fijn om dit met anderen, die in zo’n dergelijke situatie zitten, te delen. Of om anderen tips en adviezen te kunnen geven of juist te ontvangen. Blijf erover praten, dit zorgt ervoor dat je je hart lucht en er minder zwaar aan tilt. Deel het als jij op zoek bent naar een maatje in eenzelfde situatie.

Wat jij als alleenstaande ouder moet weten

Wees trots op jezelf en ga zo door. We weten dat het niet makkelijk is om er ‘alleen’ voor te staan. Weet dat je altijd om hulp kunt vragen. Wees bereid hulp te vragen en aan te nemen van anderen als je dit nodig hebt. Even een praatje maken, tips of advies vragen kan al heel fijn zijn.

Meer weten over het ouderschap wanneer je er alleen voor staat? Lees het artikel ‘je hoeft het niet alleen te doen’ op onze website.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!