fbpx Skip to content

Scheidingstassen voor basisscholen in gemeente Goirle

Officiële uitreiking op donderdag 29 februari

Wethouder Koos Krook en jeugdburgemeester Stan Bremer reiken op donderdag 29 februari de eerste scheidingstasjes uit aan directeur Jan-Piet Kruijs van basisschool De Vonder in Riel. Alle basisscholen in de gemeente Goirle ontvangen deze tassen vanuit het programma Als je uit elkaar gaat. De scholen kunnen deze uitdelen aan kinderen van ouders die gaan scheiden of die al gescheiden zijn. In de tassen zitten spullen om het (over)leven met gescheiden ouders iets makkelijker te maken.

In Nederland krijgen ieder jaar 86.000 kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. 1 op de 3 van deze kinderen ervaart de scheiding van hun ouders als een conflictscheiding. Met de tassen willen de gezamenlijke initiatiefnemers deze kinderen bijstaan.

De tas is samengesteld door Als je uit elkaar gaat, een samenwerking door alle partijen in de regio die betrokken zijn bij het thema scheiden. In de tas zitten tips voor de kinderen, kijk-, lees-, en luistertips, gadgets, het spel ‘Vraag-Maar!’, het boek ‘Je hoeft het niet alleen te doen’ en voor beide ouders een envelop. Er zijn verschillende tassen voor de onder- en bovenbouw van de basisschool.

De scheidingstasjes zijn een gezamenlijk initiatief van Als je uit elkaar gaat, de Taskforce kindermishandeling, Stichting Annetje van Puijenbroek, Sterk Huis, Villa Pinedo, het Dorpsteam Goirle en de gemeente Goirle. Alle basisscholen in Goirle en Riel ontvangen de tassen om uit te delen aan leerlingen die hieraan behoefte (kunnen) hebben.