fbpx Skip to content

Scheiden met Stine

Op 6 september 2021, lanceerde filosoof Stine Jensen in samenwerking met NPO 2 een zevendelige podcast over scheiden; Scheiden met Stine. Het is een prettige podcast om te beluisteren wanneer je zelf een scheiding meemaakt of hebt meegemaakt, maar ook voor als je er zelf niet mee te maken hebt maar nieuwsgierig bent naar het onderwerp.

Het idee werd geboren nadat Stine erachter kwam dat in de klas van haar dochter, twee derde van de kinderen gescheiden ouders heeft. Stine besloot om op onderzoek uit te gaan naar waarom mensen scheiden en wat de gevolgen zijn voor kinderen, ouders en de samenleving. Per aflevering bespreekt ze met (ervarings)deskundigen diverse onderwerpen die met scheiden te maken hebben. Iedere vrijdag komt er een nieuwe aflevering online, waarvan de eerste vier reeds zijn gelanceerd.

Aflevering 1 – Het kind van de Rekening
Deze aflevering staat in het teken van het kind. Stine gaat in gesprek met juf Déwi Hopman die scheidingsles geeft en met Saskia Klein die begeleiding en uitleg geeft over het KIES-project.

Aflevering 2 – De Exitstrategie
Samen met relatiepsycholoog Jean Pierre van de Ven bespreekt Stine de verhalen die mensen formuleren over waarom ze gaan scheiden. Ook hebben ze het over waarschuwingssignalen die kunnen aangeven dat je relatie zich op glad ijs begeeft.

Aflevering 3 – Het Voorbeeld van je Ouders
Cultuurverschillen, gemengde huwelijken en vechtscheidingen, Stine bespreekt in hoeverre het voorbeeld van je ouders invloed heeft op je eigen relatie. Dit doet ze samen met haar ex Jaime en met projectmanager Samira Bouchibti en journalist Frénk van der Linden.

Aflevering 4 – De Rekening
Scheiden kost veel geld. Dat lijkt iedereen inmiddels te weten, maar toch blijken veel mensen niks op papier te zetten. Waarom niet en wat zijn daar de gevolgen van? Hoe kan het dat de kosten zo hoog oplopen? Stine stelt deze vragen aan haar vriendin Linda, aan advocaten Conchita van Rooij en Michiel Hoppenbrouwers. Programmamanager Anna van Beuningen geeft uitleg over het initiatief Scheiden zonder Schade van de overheid.

De afleveringen kun je hier beluisteren.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!