fbpx Skip to content

Scheiden heeft ook voordelen

Als je gaat trouwen, ga je er meestal vanuit dat dit voor altijd is. Totdat je ideale plaatje in duigen valt. Jullie gaan uit elkaar. Je wil dit het liefst vermijden vanwege de kinderen. Je denkt aan alle negatieve gevolgen hiervan. Toch zijn er ook zeker voordelen aan scheiden. Laten we eens de positieve kant bekijken.

Kinderen zijn beter af

Veel ouders willen niet uit elkaar vanwege de kinderen. Hartstikke logisch, maar wist je dat een vechthuwelijk veel grotere negatieve gevolgen op de kinderen heeft dan een scheiding? Dit kan leiden tot trauma’s en kan effect hebben op hun latere liefdes leven of keuzes die ze maken. Als jullie als ouders veel stress en ruzie hebben, heeft dit dus ontzettend veel impact op de kinderen. Zodra jullie uit elkaar zijn, zal er meer rust in jullie hoofden zijn en dus ook meer in die van de kinderen.

Leer grenzen stellen

Van een scheiding leren zowel jij als de kinderen veel. De keuze om uit elkaar te gaan, is ontzettend moeilijk. Vooral vanwege de kinderen, maar hierdoor laat je ze zien dat je eigen geluk voorop staat. Het vergt heel veel lef om voor jezelf te kiezen en je eigen grenzen te stellen, maar uiteindelijk wil je dit je kinderen ook meegeven toch?

Leer jezelf opnieuw kennen

Op een gegeven moment bestaat je leven vooral uit je gezin en de kinderen. Je vergeet jezelf en je leven eromheen. Nu kom je in een nieuw fase terecht. Jullie zullen afspraken moeten maken over de opvoeding en verzorging van jullie kinderen. Dit kun je doen in het ouderschapsplan. De momenten dat de kinderen bij je ex-partner zijn, heb je heel veel tijd over. Je gaat nadenken wie je bent en wat je wil. Neem deze kans om jezelf te herontdekken. Er is nog zoveel te doen, waar je nu veel meer tijd voor hebt. Je kunt je vriendschappen opbouwen, je hebt meer tijd voor je hobby’s, je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen en je kunt je eigen keuzes maken. Je kunt doen en laten wat je wil.

Een betere band

Als je uit elkaar bent ga je meer naar de mensen om je heen kijken. Je gaat ze meer waarderen en je relaties worden sterker. Je ontdekt dat je ook buiten een huwelijk nog zoveel liefde en energie kan halen. Ook kun je een betere band opbouwen met de kinderen. Vaak in een gezin is er één iemand die net iets meer met de kinderen bezig is dan de ander. Door de scheiding krijgt je kind de kans om met beide ouders een hechte band op te bouwen. De ene week doet hij of zij dat bij z’n vader en de andere week bij z’n moeder.

Gezonder leven

Als je in een slechte relatie zit, kun je veel stress ervaren. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten op langer termijn, zoals  ontstekingen, een verminderde eetlust, verhoging van je bloeddruk en zelfs verhoogde kans van immuunziektes en hartproblemen. Een slecht huwelijk kan je gezondheid even hard schaden als roken en drinken. Het is dus soms gezonder om uit elkaar te gaan, zowel voor je mentale als fysieke gezondheid.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!