fbpx Skip to content

Regelingen en afspraken voor de kinderen

Als je besloten hebt te gaan scheiden en er zijn kinderen in het spel, is het van belang om een goede scheidingsregeling aan te gaan met je (ex)partner. Zo weten de kinderen waar ze aan toe zijn en jij als ouder ook. Gaan de kinderen om het weekend naar de ander of niet? En bij wie slapen ze doordeweeks? Dit zijn allemaal vragen die belangrijk zijn voor jullie maar ook voor de kinderen.

Duidelijkheid

Wanneer je gaat scheiden en je samen met je (ex)partner kinderen hebt is het nodig om een regeling te treffen voor de kinderen. Zo weet je waar je aan toe bent en zo weten de kinderen dat ook. Gaan jullie voor een 50/50 regeling of krijgen de kinderen één vast woonadres en wisselen jullie in de weekenden af? Dat is maar net wat jullie zelf fijn vinden. Overleg ook met de kinderen, als zij oud genoeg zijn, over wat zij fijn vinden. De scheiding is voor hen al lastig genoeg, maak het ze verder daarom niet te moeilijk. Zorg voor goede afspraken en duidelijkheid.

De regeling

Het eerlijkst voor jou en je (ex)partner is natuurlijk om de kinderen even vaak te zien, maar vaak is de realiteit anders. Dit is ook afhankelijk van jullie woonplaats en de hoeveelheid vrije tijd. Als jullie ieder in een ander dorp of stad wonen, kan het lastiger zijn voor de een om de kinderen vaak te zien. De kinderen hebben namelijk hun verplichtingen wat betreft school en sport. Daarom is duidelijkheid en goede afspraken maken echt nodig.

Wat te doen als het een week anders loopt?

Als de week anders loopt omdat de kinderen verplichtingen hebben die ze bijvoorbeeld alleen kunnen voldoen bij mama, dan is het belangrijk dat hier begrip voor wordt getoond. De kinderen hebben niet gekozen voor jullie scheiding, dus zij mogen hier niet het slachtoffer van worden. De week erop zijn ze misschien wel weer meer bij papa, dan komt dat toevallig net zo uit. Mochten jullie in een andere stad of dorp wonen waardoor het lastig is om van de een naar de ander te gaan, zorg er dan onderling voor dat er vervoer voor de kinderen geregeld wordt. Je kunt ze zelf wegbrengen en afspreken dat de ander ze weer ophaalt of je regelt wat anders.

Vragen over de scheidingsregeling voor de kinderen of komen jullie er samen niet uit?

Kijk eens naar ons ouderschapsplan op de website.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!