fbpx Skip to content

Podcast Van waarheidsgevechten naar leefbare werkelijkheden

luisteren

Sterk Huis en de interactie-academie zijn een podcast gestart over complexe scheidingen. In de podcast ā€˜Van waarheidsgevechten naar leefbare werkelijkhedenā€™ gaan verschillende beroepskrachten met elkaar het gesprek met als doel een leefbare werkelijkheid te creĆ«ren. In deze twee afleveringen komt de stem van de ouder en het kind aan bod. Hoe kijken zij tegen hun situatie aan? Hoe hebben zij de scheiding en het contactverlies ervaren? We delen twee tips die luisteren waard zijn!

Aflevering 3 ā€“ Je blijft altijd ouder

Binnen de hulpverlening komt contactverlies tussen een ouder en een kind na scheiding regelmatig voor. Dit is vaak een verdrietige en ingewikkelde situatie die bij ouders, kinderen, de mensen om hen heen, maar ook bij hulpverleners veel oproept. In deze aflevering spreekt interviewer Paul CastelijnsĀ met twee ouders over het contactverlies met hun kind(eren). Wat zijn hun ervaringen? Hoe zijn ze hier mee omgegaan en hoe lukt het om uit het strijdkader te blijven? Wanneer helpt hulpverlening en wanneer werkt het juist vervreemdend? Hoe kijken deze ouders naar hun eigen situatie met wat zij nu weten? Klik hier om aflevering 3 ‘je blijft altijd ouder’ te luisteren.

Aflevering 5 ā€“ De stem van het kind

In de vijfde aflevering komt de stem van het kind letterlijk aan bod. Interviewer Paul CastelijnsĀ gaat het gesprek aan met twee jongeren over hun beleving van de scheiding van hun ouders. Hoe hebben zij, het uit elkaar gaan van hun ouders beleefd en hoe reageerden de mensen om hen heen hierop? Hoe is er met hen over de scheiding gesproken, wat vonden zij hierin fijn en wat juist niet? Een van de jongeren deelt met Paul hoe zij het contactverlies met een van haar ouders heeft ervaren. Wat heeft haar wel en niet geholpen? Klik om aflevering 5 ‘de stem van het kind’ te luisteren.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij Ć©Ć©n minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!