fbpx Skip to content

Ouderbijeenkomsten

Als je uit elkaar gaat organiseert regelmatig ouderbijeenkomsten voor ouders om ervaringen uit te wisselen en in gesprek te gaan. De bijeenkomsten zijn er niet alleen voor ouders, ook professionals of andere geïnteresseerden mogen deelnemen. Als professional kun je ouders hier natuurlijk ook op wijzen De ouderbijeenkomsten zijn online waardoor ze makkelijk vanuit huis te volgen zijn.

Aanmelden kan voor drie verschillende bijeenkomsten. Hieronder les je meer over de inhoud van de verschillende bijeenkomsten. De drie bijeenkomsten sluiten op elkaar aan, maar elke bijeenkomst biedt nieuwe informatie. Het is verstandig om ze in deze volgorde bij te wonen. Zo mis je niks en krijg je alles stap voor stap mee.

Online ouderbijeenkomst over scheiden ‘basis’

In de eerste online basisbijeenkomst wordt toegelicht wat een scheiding betekent voor een kind, welke gevoelens er bij kinderen zijn voor, tijdens en na een scheiding en welke lijn je als ouder kan vasthouden in alle beslissingen die je neemt.

Ook krijg je tijdens deze bijeenkomst informatie en beelden te zien over de ervaringen van een kind tijdens de scheiding of tijdens conflicten tussen ouders, Je leert waarom kinderen zo hun best doen ook al zie je het niet aan ze en waarom het zo belangrijk is voor een kind om contact te hebben met beide ouders. Daarnaast krijg je ook informatie over hoe je de band met je kind behoudt of verstevigt en hoe het komt dat een scheiding moeilijk verloopt. Daarnaast hoor je twee persoonlijke verhalen van een vader en een moeder die gescheiden zijn en hoe het hen gelukt is om de situatie te keren. Tot slot zie je filmpjes waarin kinderen aan het woord zijn en krijg je praktische tips mee over wat jijzelf het beste kunt doen in bepaalde situaties.

Online ouderbijeenkomst over scheiden ‘vervolg’

In de vervolgbijeenkomst wordt je geholpen met het krijgen van zicht op de kern van het probleem en of je er zelf iets aan kan doen. Vragen die hierbij centraal staan:

  • Gaat de strijd over het verschil in opvoeding?
  • Wat is nu echt erg voor kinderen?
  • Hoe heeft de scheiding effect op de band met mijn kind en hoe verstevig ik de band?
  • Wat zit in de weg om anders naar je huidige situatie te kijken?

We bespreken wat er in verschillende situaties belangrijk is om te weten en daar hoort praktische informatie bij. Ook is er ruimte voor interactie via de chat. Voor elke ouder is er voldoende informatie om verder te kunnen in de eigen situatie.

Online ouderbijeenkomst over veilig opgroeien ‘steun voor je kind’

Deze laatste ouderbijeenkomst gaat over wanneer jouw kind zich veilig en gesteund voelt en over hoe jij jouw kind de juiste steun geeft. Ieder kind heeft tijdens het opgroeien steun nodig van ouders, vooral kinderen waar het thuis (door een scheiding) stressvol of onveilig is, hebben dit nodig.

Zonder dat je het als ouder doorhebt, kun je er door stress en onmacht soms te weinig zijn voor je kinderen en ze te weinig aandacht geven. Het lastige hieraan is dat je kind naar jou kijkt, een kind wil graag rust, maar kan daar zelf niet voor zorgen.

Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op hoe je met kleine stappen de omgeving van of situaties voor je kind prettiger kan maken. We bieden inzichten en geven je handvatten. Geen poespas, maar wel heel belangrijk.

Zelf deelnemen

Hier vind je de datums waarop de ouderbijeenkomsten plaatsvinden en ook kun je je via deze weg inschrijven. Aarzel niet om je in te schrijven, het kan makkelijk vanuit huis. Hopelijk helpt het jou en de kinderen om de scheiding beter te verwerken.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!