fbpx Skip to content

Marriage Story: een Netflix-film over scheiden

Marriage Story is een film op Netflix die gaat over scheiden. In de film volg je Charlie (Adam Driver), Nicole (Scarlett Johansson) en hun achtjarige zoontje Henry (Azhy Robertson). Zonder de kant van de moeder of vader te kiezen wordt je in het verhaal meegenomen in alle zaken die op je pad kunnen komen wanneer je besluit uit elkaar te gaan.

Herkenbaarheid

Voor stellen of kinderen van ouders die midden in een scheiding zitten zal de film enorm herkenbaar zijn. Relatietherapie, een mediator, een advocaat en een jeugdzorgmedewerker. Zaken waar je allemaal mee te maken kunt krijgen tijdens een scheiding. Dit komt allemaal aan bod in de film. Marriage Story volgt zowel het perspectief van de moeder als van de vader waardoor je een volledig beeld krijgt van de uitdagingen en obstakels die ouders soms ondergaan als ze besluiten uit elkaar te gaan.

De film gaat niet alleen over geregel. Waarom besluit een stel soms om uit elkaar te gaan? Vaak is het antwoord hierop minder simpel dan dat jullie niet meer van elkaar houden. Daardoor geeft het verhaal een unieke kijk in de wereld van scheiden. Het is soms een emotionele film maar laat je daar niet door afschrikken. De film is met zowel een lach als een traan.

Praat erover

De film is geen actiefilm, wel heeft deze film een fijne en troostende boodschap. Soms is het beter om ieder een eigen weg op te gaan. Vooral voor bijvoorbeeld kinderen van gescheiden ouders kan het verhaal uitkomst bieden. De film kan een manier zijn om het gesprek over je eigen scheiding beter bespreekbaar te maken.

Trailer Marriage Story

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!