fbpx Skip to content

Wat kost een scheiding?

portomonnee met geld

Jullie hebben besloten om uit elkaar te gaan. De komende tijd zal er veel geregeld moeten worden. Dit brengt de nodige kosten met zich mee. Wanneer je de scheiding goed regelt kan je onnodige kosten voorkomen. Want hoeveel kost het om te scheiden?

Scheiden is niet gratis

Als je uit elkaar gaat heb je altijd kosten. Een grote kostenpost zijn de advocaatkosten. Regelen jullie samen de scheiding? Dan kun je flink wat kosten besparen. Wanneer jullie een gezamenlijke advocaat hebben kunnen jullie de kosten delen. Een advocaat rekent vaak een uurtarief vanaf 175 euro (excl. BTW). Mochten jullie er samen niet uitkomen of is er veel begeleiding nodig, dan kunnen de kosten dus flink oplopen. Bij een complexe scheiding gaat het soms om tienduizenden euro’s.

Kosten scheiding met elk een eigen advocaat:¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†vanaf ‚ā¨3000,- per persoon excl. BTW
Kosten scheiding met een gezamenlijke advocaat:¬† ¬† ¬† ¬†vanaf ‚ā¨2500,- voor twee personen excl. BTW

Subsidie

Mocht je een laag inkomen hebben dan is er gesubsidieerde rechtsbijstand mogelijk: dit noemen we een ’toevoeging’. Of je in aanmerking komt voor subsidie is afhankelijk van de hoogte van je inkomen, vermogen en het financi√ęle resultaat van de scheiding. Als jouw advocaat op basis van toevoeging werkt, kan de advocaat de subsidie voor je aanvragen.¬†

Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan kan je een gedeelte van de mediation kosten in sommige gevallen vergoed krijgen. Let wel op, de meeste rechtsbijstandverzekeringen vergoeden niets als het gaat om scheidingskosten. Kijk bij de voorwaarden van je eigen verzekeraar.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!