fbpx Skip to content

Het opbouwen van een nieuw leven na de scheiding

Zorgen voor jezelf, je leven weer op de rit krijgen na de scheiding, omgaan met eenzaamheid en het vinden van nieuwe passies en doelen. Allemaal onderwerpen waarmee je geconfronteerd wordt na de scheiding. Maar waar begin je en hoe pak je ze aan? Alsjeuitelkaargaat zet enkele tips en adviezen op een rij:

Zorgen voor jezelf & je leven weer op de rit krijgen

Een scheiding brengt vaak veel stress met zich mee, waardoor je zelfs in een burn-out terecht kunt komen. Door te bewegen raak je stresshormonen kwijt. Bewegen kun je doen in de vorm van sporten, zwemmen of zelfs wandelen met de hond. Vind je het saai om alleen te wandelen? Vraag dan een vriend(in) mee, zo komen er ook nog eens goede gesprekken op gang.

Daarnaast is gezond en goed eten ook een belangrijke manier om goed voor jezelf te zorgen. Het liefst bestel je elke dag junkfood wanneer je er doorheen zit, maar dit is niet de manier om je beter te gaan voelen. Ook een opgeruimd huis zorgt ervoor dat je rust in je hoofd krijgt. Mochten deze tips niet werken voor jou, dan kun je bedenken of psychische hulp jou kan helpen om weer structuur en gezondheid in je leven te krijgen.

Omgaan met eenzaamheid

Je eenzaam voelen na de scheiding, het is heel normaal. Iemand waar je veel tijd mee doorbracht ‘verdwijnt’ als het ware uit je dagelijks leven. Je voelt je niet alleen omdat er geen mensen om je heen zijn, maar je voelt je alleen in je gedachten, gevoelens en plannen. Om hiermee om te gaan en hierin een weg te vinden net na de scheiding, enkele tips:

  1. Luister naar muziek of kijk een film
  2. Accepteer en relativeer
  3. Ontmoet nieuwe mensen
  4. Ga de confrontatie met jouw emoties aan
  5. Bel familie of vrienden op
  6. Praat erover
  7. Ontwikkel nieuwe hobby’s en interesses
  8. Zie eenzaamheid als kans voor persoonlijke groei
  9. Vraag professionele hulp als je er zelf niet uitkomt
  10. Doe wat je op een ideale avond alleen zou doen

Voel jij je eenzaam nu je gescheiden bent? Probeer deze tips eens uit, ze zorgen ervoor dat je je gedachten verzet, waardoor je minder bezig bent met die eenzaamheid. Dit zorgt er ook voor dat je sneller over de scheiding heen komt.

Het vinden van nieuwe passies en doelen

Je tijd minder te hoeven verdelen en meer tijd voor jezelf hebben, kan ook een positief effect hebben. Je hebt meer tijd om na te denken over je passies en doelen die je nog wil bereiken. Denk na over je passies en doelen, schrijf ze op en neem de tijd om ze na te jagen. Heb je hulp nodig bij het verwerken van de scheiding of bij het omgaan met eenzaamheid? Kijk hier of jouw gemeente de mogelijkheid biedt om advies en ondersteuning bij of na de scheiding te bieden.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!