fbpx Skip to content

Gaat scheiden door tijdens corona?

Wanneer er is besloten om te gaan scheiden komt er veel op je af. Wat moet er geregeld worden? Wie moet ik daarvoor hebben? Welke afspraken moeten er gemaakt worden? Er zijn een hoop vragen waar je niet gelijk het antwoord op weet. En dan komt corona ook nog eens om de hoek kijken. Vanwege corona lopen thuis de spanningen hoger op, omdat gezinnen op elkaars lip zitten.  Het is dus voor iedereen in het gezin van belang dat het proces gewoon doorgaat, maar kan je wel scheiden tijdens de coronacrisis?

Om een lang verhaal kort te maken: je kan scheiden in de corona-tijd. Het proces ziet er alleen anders uit dan normaal gesproken. Waar normaal de gesprekken (bijna altijd) face-to-face bij een advocaat of mediator op kantoor plaatsvinden, kan dit nu ook digitaal. 

De rechtbanken nemen procedures gewoon in behandeling. Er zijn achterstanden, maar zittingen worden wel ingepland. 

Je kan er ook voor kiezen om geheel online te scheiden. Online scheiden betekent niets meer of minder dan zelf de scheiding regelen. Je krijgt dan geen hulp van een advocaat of mediator. Je downloadt een modelconvenant en samen gaan jullie alle punten die in het echtscheidingsconvenant staan bespreken. Hoe worden zaken verdeeld, denk aan de woning en welke afspraken maken jullie over eventuele partneralimentatie. Al deze afspreken werk je zelfstandig uit en stuur je naar een jurist van een online aanbieder. De scheiding kan dan worden ingediend.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!