fbpx Skip to content

De verwerking van je scheiding

Wanneer jij en je partner uit elkaar gaan belanden jullie beiden in een heftige periode. Er moet enorm veel geregeld worden en er komt van alles op je af. Na deze drukke tijd wordt het eindelijk wat rustiger. Je hebt meer tijd voor jezelf en je kunt nadenken en reflecteren over alles wat er is gebeurd. Toch kan voor veel mensen deze periode van reflectie zwaar zijn.  Gevoelens van falen, teleurstelling of depressie steken vaak de kop op.

Neem je tijd

Vaak wordt scheiden vergeleken met rouwverwerking. In beide gevallen gaat het over verlies en de verwerking daarvan. Dit gaat in verschillende fases. De aanvaarding van je scheiding kan best even duren. Gemiddeld tussen de twee en vijf jaar. Dit kan verschillen per persoon. Gun daarom jezelf ook de tijd om je scheiding te verwerken en verwacht niet dat je meteen weer de oude bent.

Praat erover

Enorm belangrijk is het praten over je gevoelens. Vooral voor mannen kan dit soms lastiger zijn. Zet je trots opzij want er zijn altijd mensen in je omgeving die een luisterend oor bieden. Daarnaast kun je altijd terecht bij een beroepskracht in jouw gemeente voor hulp. Daarnaast kun je kan ook chatten of bellen met een hulpverlener van MIND Korrelatie.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!