fbpx Skip to content

Daten na je scheiding

De papieren zijn ondertekend, alle zaakjes zijn op orde en je hebt de turbulente periode van je scheiding afgesloten. Je bent terug op de markt! Maar het is natuurlijk weer even geleden dat je hebt gedatet. En hoe doe je dat met kinderen? Hoe ga je hier goed mee om? Wij geven je wat tips.

Gesloten boek?

Ga eerst bij jezelf na of je de scheiding echt goed hebt verwerkt en achter je kunt laten. Het is voor geen van beiden natuurlijk leuk als jij je realiseert dat je toch nog niet helemaal klaar bent voor deze stap. Probeer ook geen overhaaste beslissingen te maken. Als je kinderen hebt en ze zijn oud genoeg: praat er een keer met ze over. Wat zouden zij er van vinden als je weer eens een keer met iemand afspreekt?

Gespreksonderwerpen

Probeer om tijdens je date niet te veel over je ex, de (v)echtscheiding of jullie regeling met de kinderen te praten. Vertel natuurlijk wel over je kinderen en wat je geleerd hebt uit je huwelijk en scheidingsproces. Dit heeft je gevormd tot wie jij nu bent als persoon. Daarnaast zijn je kinderen natuurlijk heel belangrijk.

Heb plezier!

Het belangrijkste van allemaal is dat je plezier hebt. Daten moet leuk zijn! Ga bijvoorbeeld eerst eens een kop koffie met iemand drinken. Neem kleine stapjes en leer ervan. En wie weet? Misschien slaat de vonk wel over.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!