fbpx Skip to content

Dag van het gezin

Vandaag is het 15 mei en dat betekent: de dag van het gezin. Deze dag wordt ook wel Wereld Familiedag genoemd. Op deze dag staan we stil bij het belang van een hechte familie voor de samenleving, voor je kinderen en voor je eigen vitaliteit.

Een gelukkig gezin

Een gelukkig gezin vormt de basis van je leven. Dit betekent dat jij en de rest van je gezin een tevreden gevoel krijgen als jullie bij elkaar zijn. Voor vele gezinnen is dit vanzelfsprekend, maar dit is niet voor iedereen het geval. Door een scheiding of vervelende thuissituatie kan het zijn dat jullie je ongelukkig voelen, ook als jullie bij elkaar zijn. Hoe ga je hiermee om?

Omgaan met ongelukkige gevoelens als gezin

Bespreek samen de ongelukkige gevoelens die jullie ervaren en bedenk samen waar deze ongelukkige gevoelens vandaan komen. Bespreek vervolgens hoe jullie tot een oplossing gaan komen. Hoe zorgen jullie er samen voor dat deze ongelukkige gevoelens minder worden en na verloop van tijd weggaan? Door te blijven praten, knelpunten te benoemen en samen na te denken over een oplossing, gaan jullie samen bewust om met de situatie en werken jullie eraan om deze te verbeteren.

Ongelukkige gevoelens die komen door de scheiding

Voelen jullie je als gezin ongelukkig door een scheiding? Een scheiding zorgt ervoor dat het dagelijks leven van een gezin verandert. Het kost tijd om te wennen aan deze verandering. En tip is te proberen je gedachten te verzetten. Onderneem activiteiten waar jij vrolijk van wordt om even niet aan de scheiding te denken. Ga een stukje wandelen, wat drinken op het terras met een vriend(in) of luister een podcast. Al deze activiteiten kunnen ervoor zorgen dat je even wat vrolijker bent, wat je op dat moment wel kunt gebruiken.

Blijven de ongelukkige en nare gevoelens langere tijd na de scheiding hangen en weet je niet meer hoe je eruit kan komen? Kijk hier eens of jouw gemeente de mogelijkheid biedt voor advies en ondersteuning bij, tijdens of na de scheiding.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!