fbpx Skip to content

Boekentip: Hotel Bonbien

Een boekentip voor kinderen van wie de ouders uit elkaar gaan: Hotel Bonbien van Enne Koens. De tienjarige Siri wordt geconfronteerd met de ruzies van haar ouders en ze is bang dat haar ouders uit elkaar gaan. Een ontroerend, grappig en avontuurlijk verhaal tegen de achtergrond van een weghotel in Frankrijk dat haar ouders runnen. Ze hoopt op een wonder, maar als dat wonder komt, is het toch anders dan ze had gedacht.

Scheidingen, maar daarna ook nieuwe relaties van ouders, samengestelde gezinnen en eventueel halfbroertjes en -zusjes zijn voor veel kinderen ingewikkeld. Het kan helpen om erover te lezen en te ondervinden dat ze niet de enige zijn die in zo’n situatie zitten. Bovendien kan het helpen om te weten dat ze het niet alleen hoeven te doen, vragen mogen stellen en hulp mogen zoeken. Het is leerzaam hoe andere kinderen met situaties zijn omgegaan. Daar komen namelijk vaak weer vragen uit voort die het gesprek openen over dit onderwerp.

Gesprekken die ze ook kunnen voeren met vriendjes en vriendinnetjes van wie de ouders niet gescheiden zijn. Kinderen zijn immers heerlijk nieuwsgierig ook naar de vele vormen van een gezin, de liefde en relaties. Een boekentip dus voor alle kinderen! En lees als ouders wellicht nog een beetje mee of lees voor; wie weet wat het je/jullie brengt!

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!