fbpx Skip to content

Villa Pinedo introduceert spel kinderen en ouders

Universiteit Utrecht en Stichting Villa Pinedo hebben een onderzoek gedaan onder kinderen en jongeren met gescheiden ouders. Uit de cijfers blijk dat 68% zich groot houdt tegenover de ouders, 34% probeert hun ouders te ontzien en 40% vraagt zich soms af of ze de scheiding hadden kunnen voorkomen. Hieruit blijkt hoe belangrijk het is voor kinderen om bespreekbaar te maken wat er in hun hoofd en hart omgaat.

Om kinderen en ouders te ondersteunen, heeft Stichting Villa Pinedo samen met bestsellerauteur Elma van Vliet een nieuw vragenspel ontwikkeld. Deze speciale editie van Vraag Maar! helpt kinderen om samen met hun ouders over dit (soms) moeilijke onderwerp in gesprek te gaan. Op de kaartjes staan vragen als:

Wat vond je het moeilijkst aan de scheiding? Voel je je nog wel eens verdrietig over de scheiding, en wat doe je dan? 

Vragen waarmee kinderen hun hart luchten

Soms liggen kinderen wakker met de vraag: komt het door mij dat papa en mama uit elkaar gaan? Heb ik iets verkeerd gezegd of gedaan? Had ik het kunnen voorkomen als ik liever was geweest? Juist om dit soort belastende gedachten bespreekbaar te maken, om het hart te luchten, is dit mooie Vraag Maar! spel ontwikkeld.

Wat dit spel uniek maakt is dat de vragen samen met de jongeren van Stichting Villa Pinedo zijn opgesteld, zij zijn immers de ervaringsdeskundigen en weten als geen ander hoe het is om gescheiden ouders te hebben. Dit zijn de vragen die zij zelf graag aan hun ouders (hadden) willen stellen. Alle thema’s rondom een scheiding komen aan bod. Door de toegankelijke, open vragen kunnen ouders en hun kind(eren) op een luchtige manier praten over de scheiding en alles wat daarmee te maken heeft.

Vraag Maar! bevat 100 vraagkaartjes en een boekje met tips. Het spel is geschikt voor kinderen van 7 tot 14 jaar en vanaf vandaag verkrijgbaar bij bol.com voor de verkoopprijs van €18,50.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!