fbpx Skip to content

Webinar voor gescheiden ouders

13 juni 2024

Ieder mens heeft een eigen unieke plek in zijn of haar familiesysteem. Zo ben en blijf jij altijd het kind van je biologische ouders en bestaan jouw kinderen altijd voor 50% uit jou en 50% uit hun andere ouder. Kinderen voelen zich veilig en geborgen als beide ouders elkaars plek respecteren. Zeker na een scheiding is dat extreem belangrijk voor kinderen. Hiermee kunnen zij volledig zichzelf zijn en ontwikkelen. Wanneer dat niet lukt, zoeken kinderen al gauw de schuld bij zichzelf.

Wanneer ‘slaagt’ een scheiding, systemisch gezien?  
Ouderschap blijft je hele leven bestaan, ook na een scheiding. Ook al is in de praktijk co-ouderschap niet mogelijk of moeilijk, systemisch is altijd sprake van co-ouderschap. Want je bent en blijft altijd samen de biologische ouders van je kind. Hoe regel je co-ouderschap dan systemisch, zodat je een loyaliteitsconflict voorkomt? En hoe zit dat bij samengestelde gezinnen, welke plek hebben stiefouders en stiefkinderen in het familiesysteem? 

Systemisch coach en opsteller Ilse Brommersma van De Fontein en pedagoog en ervaringsdeskundige Sophie Mulder van Villa Pinedo gaan hierover in gesprek vanuit hun eigen expertise en ervaringen. Ilse is zelf gescheiden en vormt nu een samengesteld gezin met haar nieuwe partner en kinderen. Sophie heeft gescheiden ouders en groeide op in een samengesteld gezin. In dit uur geven zij jou nieuwe inzichten en praktische tips √©n is er ruimte voor het stellen van vragen of het voorleggen van jouw situatie.
‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč
Ben jij er ook bij? Schrijf je dan nu in voor dit webinar op donderdag 13 juni 2024 om 20.00 uur. 

Deelname kan anoniem en zijn geen kosten aan verbonden. Na inschrijving¬†ontvang je een bevestiging van je registratie¬†per e-mail.¬†‚ÄčRed je het (toch) niet om erbij te zijn, schrijf je dan alsnog in! Je ontvangt dan de link om het webinar achteraf terug kijken.¬†

Schrijf je hier in!

Afbeelding Webinar voor gescheiden ouders

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!