fbpx Skip to content

Valentijnsdag is niet voor iedereen een liefdevolle dag

Valentijnsdag is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven. Dit kan bijvoorbeeld door cadeautjes, bloemen of kaarten. De liefdevolle dag wordt elk jaar gevierd op 14 februari. Voor mensen met een partner is dit een fijne dag, maar dat geldt niet voor iedereen.

Geen Valentijn

Valentijnsdag is voor velen een dag met een andere lading. Als je niet in een relatie zit kan deze dag voor jou eenzaam voelen. Een dag die je graag met je partner zou vieren. Samen een hapje eten, een wandeling maken door de stad of even tot elkaar te komen met een heerlijke film op de bank. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het is daarom belangrijk om de mensen om je heen op deze dag te omarmen. Meestal vier je Valentijnsdag met je partner, maar vergeet ook degenen die geen partner hebben niet. Stuur hen een lief berichtje of een klein cadeautje als ze dit verdienen. Een blijk van waardering mag zeker op deze dag.

Het gaat slecht in je relatie

Heb je wel een partner maar staat jullie relatie op een laag pitje? Dan komt Valentijnsdag op zo’n moment niet goed uit. Je wil even tot jezelf komen en je hoopt later weer tot elkaar te kunnen komen. Laat deze dag dan ook lekker even voor wat het is, hopelijk kunnen jij en je partner de liefde op een later en fijner moment vieren. Daarnaast kan het ook de trigger zijn om juist weer tot elkaar te komen als je elkaar de laatste tijd wat uit het oog bent verloren. Valentijnsdag kan dat duwtje in de rug geven om weer samen wat te plannen. Uit eten gaan, een rondje hardlopen als je dat samen graag doet of een nachtje weg kan al voor verandering zorgen in jullie relatie.

Gescheiden

Misschien is dit de eerste Valentijnsdag zonder je partner. Je bent net gescheiden en je voelt je alleen. Normaal gesproken ging je wat leuks doen samen en nu voel je eenzaamheid. Je krijgt misschien wel liefde van je kinderen maar dat is toch anders dan liefde van een partner. Je moet nog wennen aan het feit dat jullie gescheiden zijn en dat kost tijd.