fbpx Skip to content

Mensjesrechten: Mijn ouders zijn gescheiden

Volgens het kinderrechten verdrag heeft ieder kind recht op een gelukkig leven. In werkelijkheid is dat anders. Helaas, zijn er ook kinderen waarbij er iets gebeurt waardoor hun geluk in de knel komt. In de documentaire serie Mensjesrechten van NPO Zapp vertellen kinderen hun indrukwekkende en herkenbare verhalen. In vijf afleveringen van de serie staan de verhalen van kinderen met gescheiden ouders centraal.

Mijn ouders zijn gescheiden – Ik wil niet kiezen
Je volgt het verhaal van een broer en zus die verzand raakten in een vechtscheiding. In deze aflevering reflecteren Carleton en Sherazade openlijk op hun verhaal over ruziënde ouders.

Mijn ouders zijn gescheiden – Vanaf dat moment was alles anders
In deze aflevering blikken acht  kinderen terug op het moment dat hun ouders vertelden dat ze uit elkaar gingen. In een witte studio vertellen ze beeldend over hun gevoelens en gedachten die ze hadden op dat ene moment dat hun leven veranderden.

Mijn ouders zijn gescheiden – Scheids! Wissel!
Drie jaar na de scheiding van Din (12) zijn ouders wordt hij gevolgd door Mensjesrechten. De midmid van voetbalclub VC Baardwijk uit Waalwijk heeft zijn ouders nooit verteld hoe deze periode voor hem was. De regisseur Tim van Gils, ook een kind van gescheiden ouders en oud-voetballen, staat Din bij.

Mijn ouders zijn gescheiden – Half gescheiden?!
In de zomervakantie gaat Levin op onderzoek uit naar de scheiding van haar ouders. Ze zijn gescheiden maar gaan nog elk jaar gezamenlijk op vakantie. Dat vindt ze verwarrend. Samen met haar lievelingsdier: de wolf, probeert ze erachter te komen wat scheiden nou precies is.

Mijn ouders zijn gescheiden – Safiya the movie
Safiya van elf jaar vertelt in deze fictieve aflevering haar eigen verhaal. Haar ouders zijn gescheiden toen ze nog heel jong was. Nu woont Safiya in een ander huis in een nieuw, samengesteld gezin. Haar vader was niet altijd in beeld doordat hij vaak in aanraking kwam met de politie. Ondanks deze situatie probeert ze een goede band met hem op te bouwen.

De afleveringen kun je hier bekijken.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!