fbpx Skip to content

Dag van het kind

Op zaterdag 1 juni is het de dag van het kind. Deze dag is een feestdag die in verschillende landen wordt gevierd. Deze dag staat in het teken van bescherming van kinderen en daarom worden kinderen extra in het zonnetje gezet. Ouders geven hun kinderen cadeaus en nemen ze een dagje mee uit naar bijvoorbeeld een pretpark of dierentuin.

Extra aandacht voor je kind

Om je kinderen op deze dag wat extra aandacht te geven, kunnen jullie wat leuks plannen samen. Ook als je gescheiden bent, is het belangrijk dat je als ouder laat zien dat je actief betrokken bent bij de activiteiten en interesses van je kind. De scheiding is waarschijnlijk moeilijk voor je kind, waardoor ze deze dag extra verdienen.

De dag van het kind terwijl je kind bij je ex-partner is

Is jouw kind op 1 juni bij je ex-partner? Geen zorgen! Volgend jaar komt de dag van het kind gewoon weer voor op 1 juni. Spreek nu alvast af met je ex-partner om te zorgen dat jullie kind volgend jaar bij jou is. Geef aan dat je hem/haar een keer extra in het zonnetje wil zetten en dat deze dag hier perfect voor is.

Tips om te doen op de dag van het kind

Wil je je kind graag in het zonnetje zetten, maar weet je niet wat jullie kunnen gaan doen? Enkele tips: Ga naar een pretpark, dierentuin of museum. Is het lekker weer? Ga samen picknicken in het park, maak een wandeling door de stad of het bos of fiets naar een andere stad om hier een terrasje te pikken of ijsje te eten. Wees er voor je kind en klets gezellig bij. Nu hebben jullie tijd voor elkaar, dus maak hier ook gebruik van.

Wil je toch iets anders doen? Kijk eens op https://www.kidsproof.nl/ voor de leukste uitstapjes bij jou in de buurt.

Beste bezoeker van de website alsjeuitelkaargaat.nl
Mogen wij één minuut van je tijd? Met jouw feedback help je andere ouders!