Webinar: Ouderverstoting en complexe omgangsproblematiek

Wanneer: Donderdag 10 december, 15.00-17.00 uur
Voor wie?: Voor iedereen
Aanmelden: via deze link
Ouderverstoting en complexe omgangsproblematiek
Hoe pakken we dat aan in het Hart van Brabant ?

Contactverlies tussen kinderen en ouders na een scheiding is een actueel en urgent vraagstuk. Het contactverlies is vaak betekenisvol en belastend voor de betreffende ouders en kinderen (en hun families en vrienden) en heeft negatieve korte- en langetermijngevolgen voor ieders levensgeluk en relatieontwikkeling. Dat willen we voorkomen in de regio Hart van Brabant. Daarom werken we samen aan preventie en mogelijkheden. Alle kinderen hebben het recht op een gezonde en veilige start in hun leven. Daar staan we voor!

Programma 

  • Het belang van voorkomen van complexe omgangsproblematiek? Dilek Odabasi, wethouder Waalwijk
  • Als het je overkomt… 
  • Waar liggen de oplossingen? Cees van Leuven aan het woord over zijn verkenning en advies van het landelijk Expertteam Ouderverstoting/complexe omgangsproblematiek
  • Hoe doe je dat in de dagelijkse praktijk ? Praktische handvatten bij ouderverstoting door Jeugdbescherming Brabant
  • Samen werken aan mogelijke oplossingen
  • Deelsessies
Gebruik ‘Zoom’

Wij gebruiken de applicatie Zoom voor de online trainingen en workshops. We zorgen dat Zoom zo is ingesteld dat de veiligheid en privacy van deelnemers gewaarborgd wordt. Om die reden zijn de webinars beveiligd met een wachtwoord dat je toegestuurd krijgt na aanmelding. Deel deze bevestigingsmail met link en wachtwoord niet met anderen! We nemen de presentaties op met toestemming van de sprekers. Vragen die gesteld worden door de deelnemers in het laatste deel van het webinar worden niet opgenomen.