fbpx Skip to content

Theatervoorstelling UIT ELKAAR

Wenstheater uit Waalwijk speelt op 17, 18 en 19 november het zelfgeschreven stuk ‘U I T  E L K A A R’ in Jongerencentrum Tavenu. Jongeren mogen GRATIS naar deze korte voorstelling!

Dit toneelstuk over scheiden is in opdracht van jongerencentrum “Tavenu” geschreven door regisseur Wendy de Kok. Het jongerencentrum, waar de jongeren van Wenstheater iedere maandagavond repeteren, heeft de Kok  hiervoor benaderd. Tanja van Stappershoef (projectleider AlsjeuitelkaargaatWaalwijk.nl) en Esther Faro (Kindbehartiger gemeente Waalwijk) hebben namens Villa Pinedo het jongerencentrum gevraagd of zij iets kunnen betekenen voor alle kinderen en jongeren met gescheiden ouders. Naast de initiatieven van de  jongerenwerkers van Tavenu, die zich hiervoor dagelijks al met hart en ziel inzetten, is theater een andere benadering om dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Jaarlijks horen ruim 86.000 kinderen dat hun ouders uit elkaar gaan. Samen met de jongeren van Wenstheater is de Kok over dit onderwerp gaan schrijven. Deze korte voorstelling verteld het verhaal van jongeren met gescheiden ouders. Over hun struggles, hun ups & downs. Dat al die gevoelens er mogen zijn: dat je niet alleen bent en het niet alleen hoeft te doen. ‘Their side of the story’ : een open en eerlijk verhaal zonder poeha of gedoe. Gewoon hoe het is, hoe het voelt of niet voelt.

Villa Pinedo

Stichting Villa Pinedo is dé online plek voor kinderen en jongeren met gescheiden ouders. Op het kantoor in Utrecht zit een toegewijd team van medewerkers. Zij zorgen er op hun beurt weer voor, dat de jongeren hun werk kunnen doen. Villa Pinedo bestaat namelijk uit bijna 400 jongeren die zich inzetten voor kinderen met gescheiden ouders. Zij zijn Buddy in de chat, beantwoorden vragen op het Forum en maken blogs en vlogs. Allemaal met één reden; om kinderen te steunen in de soms moeilijke tijd rondom de scheiding van hun ouders. Al de jongeren  van Villa Pinedo hebben zelf gescheiden ouders, dus weten waar kinderen doorheen gaan.

Gemeente Waalwijk vindt het belangrijk dat jongeren naar de voorstelling komen kijken. Daarom is voor hen de voorstelling geheel GRATIS. Scoor dus snel je tickets door een mail te sturen naar: stefanievanengelen@tavenu.nl of loop even binnen bij Jongerencentrum Tavenu in Waalwijk.

Vrijdag 17 en zaterdag 18 november a.s. start de voorstelling om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) en op zondag 19 november is aanvang om 14.00 uur (zaal open vanaf 13.30 uur) .